cake
Ételfotózás

Fehércsoki és dió egy tatyóban

cakecake

Ezek a kis tatyók nagyon finomak és szerintem egyszerű is elkészíteni őket!:)

Szerezz be; 30 dkg lisztet (én 29 dkg fehér liszttel és 1 dkg tönkölykorpával készítettem), 20 dkg vajat, 2 ek. tejfölt, 8 dkg porcukrot, egy zacsi vaníliás cukrot (legjobb a bourbon vaníliás), 3 csipet sütőport, 2 csipet sót. A lisztet keverd össze a porcukorral, a sóval, vaníliás cukorral, sütőporral. Majd vágd bele apróra a vajat és morzsold el benne a liszt segítségével. Ha kész, add hozzá a tejfölt és gyúrd össze. Ha ragad tegyél hozzá kevés lisztet. Figyelj arra, hogy nem baj, ha egy picit ragad, mert most betesszük a hűtőbe egy órára és ott kipiheni magát, amúgy meg a nyújtásnál újra „sok” liszt éri majd!
Tölteléknek fogj, egy fehér csoki táblából 3-4 sort, reszeld le egy reszelő nagylyukú oldalán. Adj hozzá 5 ek. darált diót, 1 csomag vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy egy masszát kapj, amit tölteléknek tudsz használni. Csak óvatosan a tejjel, ha sok van belőle a töltelékben, az kifolyik sütés közben. Ehhez reszelj egy narancsot is!
Mikor lehűlt a tészta, fogod kinyújtod. Vékonyra, hogy könnyen tudj vele dolgozni. Fogsz egy nagyszájú poharat, liszbe mártod, majd kiszaggatod vele a tésztát. A korong egyik oldalára teszel a töltelékből, a másik oldalát ráhajtod és villával, „le és ki” mozdulatokkal összezárod a peremet.
Tepsire teszed, fogsz egy tojást villával felvered, megkened vele a tatyókat és megsütöd őket. Inkább picit hosszasan süsd, mint gyorsan, hogy kellőképpen átsüljön!:)
Próbáld ki lekvárral is…nagyon finom! Puha a tészta, sokáig friss és jó!
Ui.: rum a tejbe?:)