Ételfotózás

Burgonyaladikok, medvehagyma salátával

medvehagyma és burgonyaladikok 1medvehagyma és burgonyaladikok 2medvehagyma és burgonyaladikok 3

Hozzávalók 2-3 személynek:
6 db burgonya, olyan, aminek a héját is szívesen megeszed, 1 ek. mustár, 1 tojás, 1 ek. olíva olaj, kis marék szárított gomba, durvára őrölt színes bors, só, reszelt sajt.
A salátához: minél több medvehagyma, 2 szál főtt virsli apróra szelve.

Melegítsd be a sütőt.A ladikok készítéséhez jól dörzsöld át a krumplikat folyó víz alatt, majd vágd ki a hibás részeket, ha nincs hiba, villával egy-két helyen bökd meg és tedd a mikróba, 700 Wattnál 15-17 percre. Míg készül készítsd el a „szállítmányt”:).
A gombát áztasd be 1-2 percre hideg vízbe. Keverd ki a tojást a borssal, a mustárral, az olajjal és a sajttal. Nyomkodd ki a gombát, szeleteld apróra és tedd a masszába. A mikróból kivett krumplikat vágd fel hosszába, kanalazd ki a belüket és ha kihűltek ezt is keverd össze a masszával. Sózd meg. Ha gondolod tegyél még hozzá sajtot. Töltsd a ladikokba és mehet a sütőbe, kb. 15-20 percre, vagy míg meg nem pirul.:)