csokoládés sütemény
Ételfotózás

Csokoládé és sütemény egyben, mely egyszerre harapnivaló és olvadó

csokoládés süteménycsokoládés sütemény

Hozzávalók:
1 és 3/4 bögre cukor, 1 és 1/2 bögre liszt, 10 ek. kakaópor, 3 tk. sütőpor, 2 csipet só, 3/4 bögre tej, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 tk. vaníliaaroma, 1/4 bögre barna cukor, 1 és 3/4 bögre meleg víz

A cukor 2/3 részét, a lisztet, a sütőport, 5 ek. kakaóport és a sót összekeverjük. A tejet a vaníliaaromát, és a vajat is összekeverjük. Ezután a lisztes kakaós keverékhez adjuk. Összedolgozzuk.
A keveréket egy kb. 30×22 cm nagyságú tepsibe öntjük.
A maradék kakaót, cukrot, barna cukrot egybekeverjük, és egy kanál segítségével a tepsiben lévő masszára szórjuk.
Az egészre ráöntjük a meleg vizet, csak szép lassan…Tilos keverni!
165-180 ‘C fokos sütőben kb. egy órát sütjük.