reform étel
Ételfotózás

Kelbimbós tarhonya sonkával, snidlingel, tojásosan

reform ételreform étel

Különös köretnek való ez a tarhonya…az embernek az iskolás, menzai idők és kosztok jutnak az eszébe. Ámde, ha csak ez van otthon véletlenül, mint nálunk…kaptuk a Mamától végszükségnek, akkor is lehet belőle csodásan finom ételt készíteni.

Fogd a tarhonyát, kevés olíva olajon pirítsd meg öntsd fel vízzel, tegyél bele sót is. Nyugodtan lehet bő vízzel, mert a végén leszűrjük.
Míg fő a tarhonya, vegyél 10-13 fej kelbimbót, mosd meg. A külső leveleit, ha sárgulnak, vagy csúnyák szedd le. Vágd fel négy részre. Vágj kedvedre való mennyiségű füstölt sonkát is apróra. Fogj egy teflonos, vagy kerámia edényt, önts bele olíva olajat, és ezen süsd a sonkát rövid ideig, majd add hozzá a kelbimbót. Sózd, tegyél hozzá snidlinget, ne sajnáld, csak bőven, majd egy kevés bazsalikomot, hogy segítse a kelbimbó emésztését. Öntsél rá fél dl vizet és fedő alatt párold. A kelbimmbó nem lesz rossz ízű, kénes vagy ilyesmi, ha nem párolod, sütöd agyon. Tehát, csak addig süsd míg megtartja élénk színét és roppanós is marad.
Közben elkészült a tarhonya szűrd le, tedd a kelbimbóra, keverd össze, majd, ha száraznak találod önts még hozzá olívát. Most jöhet a 4 db, külön villával már előre kissé felvert, enyhén megsózott tojás. Öntsd a tarhonyás, kelbimbós keverékhez és készítsd, mint a tojásos nokedlit. Kevergesd először nagyláng felett, majd fedd le és vedd kisebbre alatta a hőmérsékletet. Süsd meg jól a tojásokkal, de vigyázz, ne szárítsd ki!

2 hozzászólás