házi mustár_thumb
Ételfotózás

Házi mustár Húsvétra

házi mustár 1házi mustár 2házi mustár 3házi mustár 4házi mustár 6házi mustár 7Készíts még a finisben mustárt, cukor és adalékanyagok nélkül, majd ajándékozz belőle Húsvétra barátaidnak, szeretteidnek! 😉

Nagyon elégedettek vagyunk az itthon készült mustárral, mely a jövőben akár tovább gondolható ízvilággal is rendelkezhet a bolti társaihoz képest. Természetesen adalék és cukor mentes, ami ezzel az egészséges és reform ételek közé sorolható.

Így először itthon, a mustár egyik legegyszerűbb változatát készítettük el, hogy érezzük az alap igazságot!:) A következő mustárunkba biztosan csempészünk valami újat, különlegeset. (tárkonyt, gyömbért, oregánót, stb.)

Szerintem biztos befutó a sonka mellé! Csípősen és lágyabban is készítheted, szóval ahogy csak jól esik!:)

Hozzávalók: 100g mustármag (barna vagy sárga)/ 50g mustármagliszt és 50g egész mustármag, 1dl 5%-os ecet (vagy 10%-os felhígítva vízzel 1:1 arányban), 1 dl olíva olaj, 1 dl víz (figyeld a masszát, mert az őrölt mag lehet, hogy felvenne még egy kicsit), kb. 2-3 kk. méz, szűk 1/2 (ha nagy a citrom 1/4-ét használd) citrom reszelt héja, 2 db koriander mag, só, durva bors, kurkuma, mely emeli a színét, de csak csínján bánj vele.

A mustármag 3/4-ét a durva borssal, a koriander maggal finomra kell darálnod. Majd az 1/4-ét kicsit durvábbra darálhatod. Add hozzá az összes többi hozzávalót is, pihentesd 1éjszakán keresztül a hűtőben, majd nézed meg az állagát, ha kívánod hígíthatod még vízzel, vagy ízesítheted, ugyanis ilyenkorra kb. összeérnek az ízek és véglegesítheted a mustárt tetszésed szerint.

Tippek:
1, Ha túl erősnek találod, hevítsd a tűzhelyen, így elfog menni az ereje, de sajnos az értékes anyagai is.

2, Vegyél kész, őrölt mustármaglisztet és felezd a frissen őrölt mag mennyiségét, majd a kiesett mennyiséget pótold a liszttel. Így nem lesz olyan erős a mustárod.

Egy hozzászólás

 • magyar ágnes

  Sziasztok!

  Szerintem a fotóitok közül kiemelkedően jó pl a müzlis, és úgy általában az ételek nagyon tetszenek. Ínycsiklandóak, egyszerűek, mégis fantáziadúsak. Jellemző ez a kreativitás a divat, és esküvőfotóitoknál is. Színekben egész különleges világot sikerült teremtenetek, szóval aki titeket választ, az elköteleződik egy stílus felé, és ez jó. Ez nagyon jó.
  Én amit még észrevettem, amin talán kicsit gondolkoznék, az a homályosítás. Persze ez egy nehéz kérdés, de néha nem érzem teljesen idokoltnak hogy hol alkalmazzátok. Pl álló alak esetén a lábakat már el szoktátok homályosítani kicsit. Én nem minden esetben alkalmaznám ezt a trükköt, mert kár volna trükként felfogni, hisz időnként nagyon élvezetes, kifejezetten indokolt, és jóleső.
  A kreatív részére még visszatérek, mert nagyon tetszik, hogy az esküvő fotóitok nem olyan szokványosak, elcsépeltek, hanem ötletesek, aranyosak, játékosak, színekben is letisztultak, érződik rajtuk a természetszeretet, harmónia. Ünnepi mivoltát e jeles eseménynek valahogy másként sikerül megfognotok, (ebből személyes világnézet is tükröződik)
  Látszik tehát az irány, a lendület, frisseség, fiatalos, kedves, szerethető. Nem tudnám megmondani mi, néha az az érzésem, hogy a tálalás az ami miatt kicsit a kevesebb több lehetne. Talán több boxba osztanám le a képeket, mert sokat kell legörgetni (sok a kép) és az elejéhez a vége már nem különbözik sokban = mindegyik szépen kidolgozott, stb, és így kicsit a hangsúly kárára megy időnként.
  További sikereket kívánok, és örülök hogy mindezt Pécsen sikerül megvalósítanotok!