Ételfotózás

Palacsinta….joghurtos, mákos, csintalan…:)

palacsinta joghurtos mákos 1palacsinta joghurtos mákos 2palacsinta joghurtos mákos 3palacsinta joghurtos mákos 4palacsinta joghurtos mákos 5palacsinta joghurtos mákos 6

Szükséged lesz a palacsintához:
2 dl joghurtra, 50 ml olajra, 6 csipet sóra, 3 ek. xilitre, 2 tojásra, 2 dl tönkölybúzalisztre, 1 dl búza réteslisztre, 0,5 dl rozslisztre, 1 púpos kk. sütőporra, 1 púpos ek. egész tisztított mákra, 1 dl és 70 ml tejre.

Palacsinta…nos néhol nagyon egyszerű…s néhol igen sok türelmet igényel…:) Ezt a változatát nem csak a mák és a joghurt teszi különlegessé és fantasztikussá..hanem az is hogy a tészta egy picit édes is a xilittől…ami viszont nem ég le és..nem karamellizálódik..tehát a sütése könnyű marad…így önmagában is fogyasztható és nem kell megterhelni..a cukros kakaóporral. Legegyszerűbb egy vékony rétegnyi lekvárral enni (nem olyan sokkal, mint a képen..ááá.. az csak a fotózás kedvéért lett ilyen túlburjánzó:))..de finom lehet szintén egy kis mézzel kikevert citromos túrókrémmel is!:)

A legeslegfinomabb hozzá a nyers gyümölcsök..a favorit a barack és a ribizli..de mehet szilvával..stb.

Így készítsd:
keverd ki a nedves hozzávalókat a tej kivételével és add hozzá a xilitet és a sót…de ne kevered túl csak éppen hogy egyneművé váljon.
Külön keverd össze a liszteket és a sütőport, majd öntsd össze és finoman, óvatosan keverd simává, csomó mentesre. Most jöhet az 1 dl tej. Keverd el benne és tedd a masszát 1/2 órára pihenni a hűtőbe. Miután kivetted biztos „megdagadt” a tésztád, így hígítsd a maradék 70 ml tejjel…azért figyeld az állagát…csak mint egy palacsinta..:)
Ha sütöd..lehet hogy állandó olajozást igényel a serpenyőd…:( bátran hagyd vastagabbra mint az igazi palacsintát..adj neki materiált…hadd legyen büszke…testes:)

Tipp: az első oldalaknál fedd le a sütés alatt….majd fordítás után fedő nélkül süsd.

Ajánlom Apukámnak!:)