Életképek,  Ételfotózás,  Természetfotózás

Grillezés, csak egyszerűen, pikk-pakk…:)

grill recept paradicsomos 1grill recept paradicsomos 2grill recept paradicsomos 3grill recept paradicsomos 4grill recept paradicsomos 5grill recept paradicsomos 6grill recept paradicsomos 7grill recept paradicsomos 8grill recept paradicsomos 9grill recept paradicsomos 99

Recept a húshoz (2 személyre):

1/2 csont nélküli csirkemellet vékonyra, szélesre szelj fel. A pácban elég kb. 2 óra is a húsnak…nem kell egy egész éjszaka!:)
1 konzerv hámozott egész paradicsom, paradicsomlében, 1-2 ek. szezámmag, 2 ek. olíva olaj, só, ízlés szerint csili, 2 kk. méz, 1 kk. bazsalikom.
Az egész konzervben lévő anyagot használd, törd össze villával. Vegyél ki mártásnak 3 ek. paradicsomos masszát. A maradékot vedd és dolgozd össze a többi hozzávalóval!
A pácot készítsd el előbb és számolj rá kb 10-20 percet, hogy összeérjenek, elolvadjanak a hozzávalók. Kóstold előbb is, utóbb is, hogy igazíts az ízén!:)

A mártáshoz, melybe a lepényt márthatod:
100 g joghurt, a kivett 3 ek. paradicsom massza, só.

A lepényhez:
Vegyes teljes kiőrlésű lisztek, só és annyi víz, mellyel tésztává válik. (amit én használtam: Ezékiel lepénykenyerének lisztkeveréke, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt)
Oszd citromnyi gömböcökké. Lisztezett alapon nyújtsd vékonyra és így tedd a rácsra.

Kukoricás mártáshoz:
Fagyasztott kukoricát használj, olíva olajat, pici bazsalikomot, sót és lenmagot, ízlés szerint!:)

Szerezz be hozzá friss salátát!:)