Grillezés, csak egyszerűen, pikk-pakk…:)
Recept a húshoz (2 személyre):
1/2 csont nélküli csirkemellet vékonyra, szélesre szelj fel. A pácban elég kb. 2 óra is a húsnak…nem kell egy egész éjszaka!:)
1 konzerv hámozott egész paradicsom, paradicsomlében, 1-2 ek. szezámmag, 2 ek. olíva olaj, só, ízlés szerint csili, 2 kk. méz, 1 kk. bazsalikom.
Az egész konzervben lévő anyagot használd, törd össze villával. Vegyél ki mártásnak 3 ek. paradicsomos masszát. A maradékot vedd és dolgozd össze a többi hozzávalóval!
A pácot készítsd el előbb és számolj rá kb 10-20 percet, hogy összeérjenek, elolvadjanak a hozzávalók. Kóstold előbb is, utóbb is, hogy igazíts az ízén!:)
A mártáshoz, melybe a lepényt márthatod:
100 g joghurt, a kivett 3 ek. paradicsom massza, só.
A lepényhez:
Vegyes teljes kiőrlésű lisztek, só és annyi víz, mellyel tésztává válik. (amit én használtam: Ezékiel lepénykenyerének lisztkeveréke, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt)
Oszd citromnyi gömböcökké. Lisztezett alapon nyújtsd vékonyra és így tedd a rácsra.
Kukoricás mártáshoz:
Fagyasztott kukoricát használj, olíva olajat, pici bazsalikomot, sót és lenmagot, ízlés szerint!:)
Szerezz be hozzá friss salátát!:)
