Ételfotózás

Téli gyömbéres, meggyes pite

gyomberes-teli-meggyes-pite_1gyomberes-teli-meggyes-pite_2gyomberes-teli-meggyes-pite_3

Hozzávalók egy 26 centis pite formához:
4 tojás, 10 dkg cukor, 1-1 csipet só, kb.70 ml olaj, 1 dl tej, 5 ek. tönköly korpa, 340 ml liszt, 1 tasak sütőpor, 1 db alma hámozva és reszelve ( a reszelő nagy lyukán), 1 marék lenmag, 2 marék meggy (fagyasztott), cukor, fahéj és liszt a meggy forgatásához, szárított gyömbér lehetőleg frissen reszelve.
A tojásokat válaszd szét és a sárgáját, a hozzá adott cukorral együtt verd fehérre. Tedd hozzá az olajat, 1 csipet sót, a tejet, a reszelt gyömbért, keverd még egyszer jól össze. A lisztet a sütőport és tönköly korpát is kever össze, majd add a tojásos masszához. Ezt robotgéppel jól dolgozd simára. Keverd bele az almát és a lenmagot. Verd igazán keményre a tojás fehérjét és két részletben add a masszához. Az első adag nem baj hogyha összetörik, így lágyítod a tésztát, de a másik fele fehérjénél vigyázz….csak nagy vonalakban keverd!:) A meggyet, ami felengedett ízlésed szerint cukrozd meg, szórd meg bőven fahéjjal és szitálj rá lisztet is, így forgasd meg bennük, hogy ne süllyedjen le. Most ejtsd a tésztába a meggyet és mehet is a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizd.
Nagyon puha és lágy a tészta, sokáig friss, finom és omlós!