Ételfotózás

Tavaszi pizza, borsóval, oreganóval, tojással

pizza húsvéti recept 1pizza húsvéti recept 2pizza húsvéti recept 3

Tavaszi melegben kelesztett pizzatészta….friss, tavasszal beérő zöldségek..hmmm..:)

A tészta hozzávalói: 30 dkg graham liszt, 125 g élesztő, 2 dl tej, 2 kk. cukor, 3 ek. olíva olaj, 1 kk. só.
Futtasd fel az élesztőt meleg-langyos tejben a cukorral. Mikor habosodik, akkor jó! Add hozzá a lisztet, az olajat és a sót. Ebből massza lesz -mert a teljes kiőrlésű lisztek sok vizet felvesznek- ezt a lágy tésztát dolgozd ki pár percig, majd alá és a tetejére is szórj lisztet. Takard le, meleg helyen keleszd 45-60 percig. Ha meg kelt, először pár pillanatig a kezedben nyújtsd, majd tedd a sütő felületre és ott húzd, igazítsd a kívánt formára.

A feltétnek fogj 4 dl zöldborsót, 2 gerezd nagyobbacska félbe vágott fokhagymát, 1/2 kk. durvára tört színes borsot, 1 púpos kk. oreganót, 1 kk. sót és főzd meg a borsót ezekkel a hozzávalókkal. Főzd: a borsót ellepő vízben, a forrástól számított 10-15 percig. Szűrd le, ha elkészült.

Szósznak vegyél 400 g hámozott egész paradicsomot, paradicsomlében eltéve, 1 ek olíva olajat, 1 kk. bazsalikomot. Az egész paradicsomokat tedd félre, a lével keverd ki a többi hozzávalót. Ezzel kenjük meg a tésztát. (Bőségesen, különben száraz lesz!)

Feltét: 1 fej vékonyra szelt, lesózott vöröshagyma, 1 szelet sonka, a megfőtt borsó, 4 tojás, 2 kk. szárított bazsalikom, fokhagymasó (szárított, zúzott fokhagyma és só keveréke), sajt reszelve, és madárbegy saláta.

Miután a paradicsomos szósszal megkented az eligazított tésztát, tedd rá a paradicsomokat, a hagymát, a sonkát, a borsót, üsd rá a nyers tojást, szórd meg a fokhagymasóval és bazsalikommal, végül reszeld rá a sajtot. Mehet a sütőbe…lassan süsd! Egyed a salátával!