Ételfotózás

Könnyű nassolni való tojásfehérjéből

gyümölcskenyér tojásfehérjéből 1gyümölcskenyér tojásfehérjéből 2

Maradt tojásfehérjéd…?!:) Használd ezt a receptet! A vékonyra szeletelhető, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel gazdagított tésztaféle jól jöhet napközben!
Használj 4 tojásfehérjét, 10 dkg cukrot, 5 dkg tört diót, 5 dkg aszalt áfonyát, 5 dkg csokoládé darabot, 8 dkg lisztet. (A leírt mennyiség irányadó. Tegyél hozzá, vegyél el belőle, gazdagítsd más magvakkal, gyümölcsökkel, csak vigyázz, ne tégy belőlük túl sokat a tésztába, nehogy nagyon elnehezedjen! Reszelj bele narancsot, citromot!)
Miután közepesen keményre felverted a fehérjét, add hozzá a cukrot és verd míg az teljesen el nem olvad, a fehérje selymes és fényes legyen. Add hozzá a mindenféle jóból szortírozott darabkákat. Először ezekkel forgasd össze. Csak lazán, kevéssé. Most tedd bele a lisztet és nagy mozdulatokkal, nehogy összetörjön szintén forgasd egybe. Mehet formába, amit bélelj ki előzőleg sütőpapírral! Alacsony hőmérsékleten süsd, kb. 160-180 fokon 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizd. Amint tudod vedd ki a formából és a papírról, nehogy vizesedjen. Ha kihűlt nagyon vékonyra tudod szeletelni.