Ételfotózás

Kókuszos sárgarépatorta, rozslisztel

sárgarépatorta kókusszal 1sárgarépatorta kókusszal 2sárgarépatorta kókusszal 3

Hozzávalók (egy bögre: 200 ml):
4 tojás, 1/2 bögre olaj, 1/2 bögre nyírfa cukor, 1 bögre rozsliszt, 12 g sütőpor, csipet só, 1/2 kk. fahéj, 2+ 1/2 bögre apró lyukú reszelőn reszelt sárgarépa (kb. 3 db, 20 cm nagyságú répa), 1+ 3/4 bögre kókuszreszelék.
A sütőt melegíts elő. A tojást válaszd szét. A sárgáját a cukorral keverd ki fehérre, krémesre. Add hozzá a fahéjat, az olajat, keverd ki. Majd a sütőporral elkevert lisztet is tedd a masszához és így is dolgozd simára. Jöhet a répa és a kókuszreszelék. Ha eldolgoztad ezeket is, a felvert tojásfehérje 1/4 részével durván lazítsd a tésztát, majd óvatosan a maradék fehérjét is add hozzá. Nagy mozdulatokkal keverd el benne. Öntsd a formába és mehet a sütőbe. Alacsony hőmérsékletre, kb. 45-50 percre. 30 perc után nézd meg a tésztádat. Vigyázz ne égjen meg!
Nedvesebb állagú, omlós, remek sütemény!:)