házimüzli_1
Ételfotózás

Müzli házilag….első bejegyzés!:)

házimüzli_1házimüzli_2házimüzli_3házimüzli_4

Egyszerű és egészséges reggelid lehet, ha elkészíted előző este mindehhez a müzlidet!:)

Kezdj kis adaggal és, ha tettszett növeld arányosan a mennyiséget.

A müzli készítése számomra is újdonság és még szeretnék is kísérletezni az ízvilágával, hozzávalóinak összeállításával. Az első..a mostani recept tehát egy alap lesz….mindennek a kezdete!:)

Az összeállításban szerepel tehát:

20 dkg lágy zabpehely, 3 dkg kókuszreszelék, 1+ 1/2 ek. cukrozatlan kakaópor, 2csipet só, 25 ml olíva olaj, 2 ek. eritritol, 5 ek. méz, 5 dkg mazsola apróra vágva (így finom :)), 5 dkg hántolt napraforgómag.

A száraz hozzávalókat keverd össze a mazsola és a napraforgó kivételével. A folyékony hozzávalókat is melegítsd össze egy külön tálkában, majd öntsd össze a kettőt. Keverem-kavarom, míg össze nem ragacsosodik mindenhol teljesen. 🙂

Széles, sütőpapíros tepsiben sütheted kb. 20 percig. A sütő legyen előmelegített és a hőmérséklete 150-180 C°.

Nagyon fontos! 5 percenkén kevergesd meg a sütőben sütkérező müzlit….mert könnyen megpirul!:)

Hagyd kihűlni a tepsiben, ha kész keverd hozzá a mazsolát és a napraforgót!:)

És most Te jössz! ….vágj bele aszalt gyümölcsöket, különböző magokat…amik csak kedvedre vannak!:)

Utóirat: A müzlit nem készült cukorral, mert egészségtelennek tartom, a hozzáadott mézet pedig szerintem kár 180 C° -os sütőben tönkre tenni (az állag és az íz miatt adunk hozzá mézet sütés előtt). Így a tejhez, vagy joghurthoz…mikor mivel esszük a müzli, frissen adok egy-két kanál mézet is!:)