Ételfotózás

Habkönnyű desszert, gesztenyével és gyümölcsökkel

torta recept 1torta recept 2

Nagyon egyszerű az elkészítése, nem tartalmaz lisztet és nem utolsó sorban, mindössze egy fél csomag gesztenyepürében fellelhető cukrot tartalmaz….:) a gyümölcsöket….nos…most nem számolom cukornak..:)

Piskóta jellegű aljzat elkészítéséhez fogj:
10 dkg „tea” vajat, 4 db nagy méretű tojást, 12,5 dkg gesztenyepürét, 1 púpos ek. keserű kakaóport, 1 púpos kk. sütőport, 1 csipet sót.
Verd fel fehéredésig a tojások sárgáját, add hozzá az olvasztott vajat (vigyázz, csak langyos legyen), keverd ki egy kis ideig, tedd hozzá a gesztenyét, majd a kakaót és a sütőport is. Keverd simára. Verd keményre a fehérjét egy csipet sóval, két részletben add a masszához. Az első részlettel lazítsd a tésztát, a második adagot óvatosan forgasd bele. Mehet egy 26 cm átmérőjű tortaformába. Tegyél a tészta alá sütőpapírt! Mehet a sütőbe!:) Tűpróbával ellenőrizd.
Ha elkészült várd meg míg kihűl. Borítsd egy tálra amiben kínálni, vagy tárolni szeretnéd. Ebben a fázisban ha van kedved megcsorgathatod egy kiskanálnyi mézzel.
Verj fel 250 ml előre lehűtött tejszínt, adj hozzá egy zacsi habfixálót a fixáló papírján leírtak szerint. Oszlasd el a habot a „piskótán”. Vegyes összeállítású gyümölcsöket szórj a tetejére!
Szerintem nagyon finom, minden várakozáson túlmutat!