Ételfotózás

Gyümölcsös pite, ahogy szereted…

gyümölcsös pite 1gyümölcsös pite 2gyümölcsös pite 3

Tésztánk hozzávalói: 250 g vaj, 200 g porcukor/ vagy 100 g kristálycukor, csipet só, 500 g liszt, 4 tojás sárgája, 4 ek. tej vagy víz. A mennyiség 3 adag tésztának elegendő.
Ilyen nagy a hozzávalók mennyisége, mert Jamie O. könyvéből tanulván, igen hasznosnak bizonyult egyszerre nagyobb adag tésztát begyúrni, három egyenlő részre osztani, és feldolgozásig a mélyhűtőben pihentetni. Ha szükségünk lesz egy pitére, könnyűszerrel kikapjuk a fagyasztóból és uccu neki, már mehet is az örömteli töltögetés és sütés.:)
A tésztát mielőtt felhasználod mindenképpen fagyaszd egy éjszakán keresztül. Másnap a már előzőleg többé, kevésbé henger alakúra formázott tésztát egy nagy méretű és éles kés segítségével szeleteld fel, minél vékonyabb lapokra. Ezzel béleld a formádat, majd mikor nagyjából elosztottad, az ujjaddal nyomkodd kissé össze a hézagokat. Szurkáld meg villával a tésztát. Süsd elő 10 percet előmelegített 180 fokos sütőben.

Készítsd az öntetet 10 dkg kristály cukorból (ha befőtt gyümölcsöket használsz csökkentsd a cukor mennyiségét!), 1 egész tojásból, 2 dl tejből, 1 citrom reszelt héjából, 40 g pudingporból és 2 ek. lisztből. Ezeket a hozzávalókat dolgozd össze csomómentesre.
Ha elősült a tészta (megkenheted vékonyan lekvárral) tedd bele a gyümölcsöket (250 g), lehet bármilyen gyümölcs, idény vagy kedved szerinti. Öntsd rá az öntetet és süsd 35 percig.
Ha kihűlt és puding megdermedt, akkor tudod majd könnyedén szépre szeletelni.

Mivel maradt 4 tojásfehérjéd, holnap ötletet kapsz tőlem, hogyan is hasznosítsd fel.:)