Ételfotózás

Fenséges citromtorta, mákkal, melyet gyorsan és könnyen elkészíthetsz!

citromtorta mákkal 1citomtorta mákkal 2citomtorta mákkal 3

Fantasztikusan finom torta, akár ünnepekre, akár a hétköznapokra!

Szerezz be hozzá:
2 tojást, 2 dl joghurtot, 250 g mascarponét, 2 ek. kukorica keményítőt, 1 citromot, 2 ek. mákot, 1 csipet sót, 6+1 púpos ek. nyírfacukrot.

Készítettem előre 3 adag tésztát. Ebből egyet felhasználtam. A tészta rozslisztből készült és nem tettem hozzá tojást és cukrot, mondván, hogy így is finom lesz és sikerült! Most a maradék tésztát, ha van kedvem sós ételek alá, felé is felhasználhatom!:)

Így készült a tészta:
250 g vajat, 2 csipet sót, 30 dkg rozslisztet, 20 dkg búza réteslisztet, 9 ek. tejet használtam hozzá.
A liszteket és a sót egy tálban összekevertem, majd belekockáztam a vajat. A liszt segítségével elmorzsoltam a vajat, majd hogy összeálljon hozzátettem a tejet. Először csak a 3/4-ét, majd a többit is. De figyelj, mert lisztje válogatja. Ha kevés tegyél hozzá tejet, ha lágy, lisztel pótold!
A tésztát a kezeim között kb. 30 cm hosszúra igazítom, majd 3 egyforma részre vágom. Alufóliába csomagolom és a fagyasztóba teszem. Az a tészta is a fagyasztóba kerül, ami kb. egy óra múlva felhasználásra kerül!

A torta összeállítása:
A tojást kettéválasztom! A sárgáját a joghurttal, a mascarponével, az egész citrom héjával és az 1/2 adag levével, a 6 púpos ek. nyírfacukorral, a kukoricakeményítővel összedolgozom, majd hozzákeverem a mákot is.
Külön felverem a tojásfehérjét habbá és mikor már majdnem kemény, hozzáadom a +1ek. „cukrot” is.
Lazán összeforgatom a kész fehérjét a joghurtos keverékkel.

A tésztát felkarikázom, mint egy szalámit…vékony szeletekre. Majd a „tepsibe” helyezem, egymás mellé a karikákat, úgy, hogy az oldalára is kerüljön és az ujjammal összedolgozom, mintha gyurmáznék! Hurrá!:) Villával megszurkálom a tésztát.
Mehet a massza tésztára.
Kb. 45-50 percig sütjük, előmelegített sütőben, közepesen alacsony hőmérsékleten.
Én egy kb. 26 cm-es tortaformát használtam.
Az alsó sütés kevésbé árt neki, mert a rozsos tészta nehezebben pirul, mint a krémes teteje!