Medvehagymás tojáskrém reggelire

medvehagymás tojáskrém 1medvehagymás tojáskrém 2medvehagymás tojáskrém 3

Szívesen tiltakozom a bolti felvágottas…parizeres…és egyéb tömegtermékeket árusító helyen vett készáruk ellen. A Húsvét közeledtével várható “sok” főtt tojás reményében ajánlom, ezt a könnyen elkészíthető, előre bekeverhető, egészséges reggelinek valót!:)
Hozzávalók:
1 nagyobbacska darab fehérrépa (kb. 20 cm, csak óvatosan..a fehér répa édeskés lesz!), 4 tojás, 1-2 csokor medvehagyma, 1 kk. olíva olaj, 1 kk. mustár, só, 4 kk. sajtkrém/ vajkrém (tartósítószer mentes!)…ha picit sós lett, vagy édes, a sajtkrémmel tovább lágyíthatod!:)
Pucold, mosd és vágd karikákra a répát. Kevés sós vízben 10-115 perc alatt főzd meg. Szűrd le, villával törd össze. Tedd fel főni a tojást, s főzd keményre (8-10 perc).
Vágd kicsire a medvehagyma leveleket. Keverd a répához, add hozzá a többi hozzávalót.
Pucold meg a tojást, tedd a többi hozzávalóhoz, villával törd össze, keverd össze. Sózd meg!
Hűtsd le…tartsd jól záródó dobozban!:)

A báránykás képeket még a régi kompakt géppel fényképeztük, ideje: 2007. nyara, helyszín: Bovec, Szlovénia……:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...